Tehetségek iskolánkban - SÁI Petőfi Sándor Tagiskolája honlapja

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Tehetségek iskolánkban

Petőfi tehetségei

Tehetségek a Petőfi Sándor Tagiskolában


A 2014-15-ös tanév lehetőséget adott intézményünknek, hogy ország-világ előtt megmutassa: rátermett, értékes gyerekeket mindenütt találni.
A „Salgótarján szociális célú rehabilitációja- Acélgyár- Városközpont” elnevezésű projekt keretében két programon is részt vettek tanulóink.
A „Munkás-és bányászélet Salgótarjánban” vetélkedőn a 7. a osztály csapata képviselte iskolánkat. A tárlatvezetéssel összekötött délutánon acélgyári pillanatképek idézték föl a valamikori iparváros múltját. A gyerekek gyűjtőmunkája sok-sok, már feledésbe merült tárgyi emléket is felszínre hozott. Hányan ismerik a karbidlámpát; ki viselt már kohászkalapot?
A bányászhimnusz akkordjai még hangulatosabbá tették a vetélkedőt.
Horváth Kevin, Lónárt Vanessza és Pásztor Noémi a II. helyezésért járó oklevéllel és hasznos információkkal tértek haza.
Balázs János születésének 110. évfordulóját ebben az évben ünnepeljük. Tanulóinknak rajzversenyt hirdettek, amelyhez az ihletet a költő-festő életútjáról szóló előadás biztosította.
Oláh Erika 5. a osztályos tanuló Könnycseppek c. rajzával nyerte meg a versenyt.
Minden évben ott találjuk tanulóinkat a Vöröskereszt által szervezett elsősegélynyújtó versenyen is. Komoly elméleti és gyakorlati tudással felvértezve érkeztek a „Solferinói hősök” az egyes állomásokra. Bérczesi Barbara, Berki Veronika, Lónárt Vanessza, Rusz Dávid és Tóth Bianka élethű szituációkban mutathatták meg gyors helyzetfelismerő képességüket. A „kis életmentők” az előkelő VII. helyet szerezték meg.
Reméljük, a felkészülés során szerzett ismereteket a mindennapi életben is sikerrel kamatoztatják majd.
„Ismerjük meg Szlovákiát és a magyarországi szlovákokat!” A Szlovák Kisebbségi Önkormányzat vallja: a magyarok és a köztünk élő nemzetiségek békés együttélésének titka a másik kultúrájának, történelmének megismerése, tiszteletben tartása és ápolása.
Ezt a célt szolgálta ez a vetélkedő is, amely elsősorban az információk átadását tartotta elsődleges szempontnak. Bérczesi Barbara, Berki Veronika és Pásztor Noémi megismerkedett Szlovákia természeti és kulturális értékeivel; elmerültek a várak romantikus múltjába; plakátot készítettek- kokovai élményeik felhasználásával- a síparadicsomokról. A VIII. hely egy kicsit lelombozta a csapatot, de szégyenkezésre semmi ok: az önálló ismeretszerzés és tudatos gyakorlás szép példáját láthattuk felkészülésük során.
A résztvevők jutalma egy magas-tátrai kirándulás, amelyre nagy izgalommal készülünk.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz