rarend

KRÉTA e-Napló

contact

etlap

Beiratkozás 2021/ 2022-es tanévre

letterhead petofi

TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

 1. Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét.
 2. Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára  április 10-tőlnyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap.
  Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva.
 3. Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon, e-mailben, az intézmény által meghatározott módon) az adott intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi.
 4. A szülő a beíratás visszavonását kizárólag írásban kérheti(e-mail is elfogadható). Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az  iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését  egy másik iskolába.
 5. Amennyiben Önnem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.

FONTOS!!! Minden tanköteles gyermeket jelentkeztetni kell valahova, azaz akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely vagy online módon vagy személyesen történhet meg.

 1. Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor.
 2. A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben, a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon, személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett. Ez a következőképpen alakul iskolánkban:

Személyesen történő beiratkozás esetén előzetes időpontfoglalás szükséges a
32/414-751-es telefonszámon

 1. A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik el a tájékoztatásukat Önnek.
 2. A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választja.A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Az iskola a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos, az egyházaktól kapott információkat feltünteti a honlapján.
 3. A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. A Salgótarjáni Tankerületi Központ által fenntartott a körzetes iskolák körzethatárairól az iskolánk weblapján: http://www.petofi-starjan.sulinet.hu/index.php/informaciok/beiratkozas és az iskola bejáratánál elhelyezett hirdetmény útján szerezhet információt.
  Az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos további kérdéseivel kérjük, keresse intézményünket az alábbi elérhetőségeken:
 • telefon: 32/414-751
 • e-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Földi Erika
tagintézmény-vezető

 

Beiratkozási körzetek

Loading...

Beiratkozáshoz nyilatkozat a gyermek törvényes képviseletéről

Loading...

Beiratkozáshoz nyilatkozat ideiglenes lakcímhez

Loading...

Beiratkozáshoz nyilatkozat körzeten kívüli tanulók számára

Loading...

Beiratkozáshoz nyilatkozat etika vagy hit- és erkölcstan oktatáshoz

Loading...