rarend

KRÉTA e-Napló

contact

etlap

Zoom kisokos youtube videók

Zoom client letöltésdownload to storage drive

A Zoom szoftver online webináriumok és találkozók megtartását teszi lehetővé. Iskolánkban a KRÉTA DKT területén lehet majd a házifeladatokat megnézni, megoldani, visszaküldeni. De az órák digitális megtartásához a ZOOM program lesz kijelölve.

Nincs más dolgod, mint ráklikkelni a KRÉTA elektronikus ügyintézésében kapott levélben található linkre – a link közvetlenül az előadás “szobájához” visz. Ez után két dolog történhet attól függően, hogy használtál-e már a számítógépeden korábban Zoom webinárium szoftvert.

Ha még nem, akkor először is le kell tölteni a Zoom webinárium szoftverét, hogy beléphess az előadásba. Ne aggódj, a Zoom webinárium szoftvere nem foglal sok helyet, és teljes mértékben biztonságos!

Ha már használtál, akkor pedig azonnal, vagy a jóváhagyásodat követően elindul a gépedre korábban települt Zoom webinárium szoftver.

A legfontosabb információk:

 • A szoftver két részből áll: egy webes fiókból, illetve egy asztali számítógépen (vagy laptopon) futó szoftverből. Az előbbi a teljes körű adminisztrációra (szobák létrehozása, előfizetés menedzselése, felvételek letöltése stb.), utóbbi pedig a meeting audió és videóadatának közvetítésére és fogadására szolgál.
 • Van okostelefonon és tableten elérhető applikáció is iOS-re és Androidra, a szoftverboltokban a Zoom szóra keresve találhatod meg őket.
 • A Zoom képes egy kattintással felvételt indítani a meetingről. Felvétel készítése a “felhőben” (= a Zoom szerverén) és akár a résztvevők saját számítógépén is indítható. Javaslom a felhő alapú rögzítést.
 • Meetinget (szobát, találkozót) a webes felületen, valamint az asztali programon belül is indíthatsz.
 • A szoftver ingyenesen is használható. Ekkor egy “szobában” legfeljebb 100 résztvevő tartózkodhat, és 40 perc után a rendszer mindenkit kiléptet
 • Zoom meetinget a webes felületen hozhatsz létre, a saját fiókod regisztrációját követően.
 • A fiók tulajdonosa lesz a meeting host-ja, azaz házigazdája. Beállítástól függően egyébként a résztvevők közül is kijelölhető valaki host-nak.
 • A host elindíthatja, lezárhatja a megbeszélést, elveheti és visszaadhatja a résztvevők némítását, kidobhat résztvevőket.
 • Minden meetingre egyedileg megszabhatod, hogy a résztvevőknek milyen jogosultságai lesznek a “találkozó” során. Például: elnémítva lépjenek-e be a szobába, feloldhatják-e saját némításukat, oszthatnak-e meg képernyőt stb.
 • Ha csatlakozol egy Zoom megbeszéléshez, akkor minimum egy hangszóróra van szükséged, amin hallani tudod a résztvevőket. Nem kötelező a webkamera és a mikrofon használata, de a kétirányú kommunikációhoz értelemszerűen szükséges egy mikrofon.
 • Előfordulhat, hogy egy vagy több résztvevő visszahallja saját magát. Ez nem a szoftver hibája, hanem az adott résztvevők hangszóróinak hangereje túl magas, vagy gyengébb minőségű. Ezekben az esetekben érdemes fejhallgatót viselni, így a visszhangosság elkerülhető.
 • Ugyancsak a résztvevők hangeszköze miatt és nem a szoftver hibájából lehet torz, pattogó, háttérzajos a hang. Ha “dobozhang” tapasztalható, érdemes az adott résztvevőt megkérni, hogy fáradjon egy kevésbé visszhangzó helyiségbe.
 • Ha nem találsz valamilyen funkciót vagy lehetőséget, vizsgáld meg tüzetesen a szoftver, illetve a webes fiók felületét! Minden angol nyelven van, magyar nyelv beállítására nincs lehetőség.

Zoom "nagyon" alapok diákoknak

Zoom "nagyon" alapok tanároknak

ZOOM használata Android (iOS, Windows, MacOS)

Iskolánkban Covid-19 vírussal fertőzött személyek száma:

0 fő