contact

tanev

etlap

palyazatok

A magyar népmese napja 2019

Készült: 2019. október 07. hétfő

Képtalálat a következőre: „a magyar népmese napja 2019”2005 tavaszán a Magyar Olvasástársaság felhívással fordult mindazokhoz, akiknek fontos a népmesék fennmaradása és a mesékben élő bölcsesség továbbhagyományozása. Kezdeményezték, hogy szeptember 30. – Benedek Elek születésnapja – legyen a népmese napja.


A népmese napját első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg. Célja, hogy a könyvtárosok, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.

A Gyermekekért Baráti Társaság és a salgótarjáni Tudományos Ismeretterjesztő Társulat 2019. szeptember 30-án tisztelgett Elek apó munkássága előtt.
A civil szervezet meghívását hét Nógrád megyei intézmény fogadta el. A népmesék világát felelevenítő interaktív foglalkozás minden résztvevőnek tartogatott meglepetést, élményekkel, új ismeretekkel szolgált.

Iskolánkat a 8. a osztály csapata képviselte:

Danyi Bence
Gáborik Kevin
Kovács Ilona
Radics Adrián

„Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktők kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket!”