contact

tanev

etlap

palyazatok

Az Acélgyári Gyermekcsapatról

Egyesületünket 1990-ben hívta életre a salgótarjáni Petőfi Sándor Általános Iskola akkori nevelőtestülete az úttörő szervezet megszűnésekor.


A szervezet fő célkitűzése szabadidős tevékenységek,  az iskolán kívüli programok szervezése. Az egyesület nyitott, bárki tagja lehet, de többnyire a Petőfi Iskola diákjai tömörülnek egyesületünkbe. Tevékenységünk sokrétű, több olyan dolgot folytatunk, amelyeket egykoron az úttörő szervezetek végeztek. Így például a hulladékgyűjtés, amely azóta is rendszeres feladat.
Ránk maradt többek között még a farsangi jelmezes karnevál rendezése. Rendszeresen szervezünk túrákat, kirándulásokat, akadályversenyeket. Minden évben, a téli ünnepkör keretében megtartjuk "szeretet délelőtt" elnevezésű  programunkat, valamint tavasszal gyermeknapot is tartunk.  Évek óta kialakult kapcsolatrendszerünk több szervezettel is (Rendőrség, Tűzoltóság, más civil szervezetek, stb.) akikkel kölcsönösen bekapcsolódunk egymás programjaiba.  
Ezeket a rendezvényeket sikeres pályázatainkból finanszírozzuk. Ez egy olyan közösség, ahol a gyermekek jól érezhetik magukat, és az általunk szervezett programok élményt jelenthetnek számukra.