JoomlaTemplates.me by iPage Reviews

contact

tanev

etlap

palyazatok

Koronavírus járványveszély intézkedések

Készült: 2020. szeptember 01. kedd

Tisztelt Szülők!

A 2020/2021. tanévben a koronavírus (COVID-19) járványveszélyre tekintettel intézményünkben az alábbi szabályok, intézkedések kerülnek bevezetésre a vírusfertőzés terjedésének megakadályozása érdekében.
 
1. Az iskolát kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Kérjük, hogy amennyiben gyermekénél tüneteket észlel, a NNK (tisztiorvosi szolgálat) aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.
Ha az alábbi tüneteket észlelik gyermekükön, kérem, ne engedjék közösségbe:
A leggyakoribb tünetek: láz, fáradtság, száraz köhögés.
Ritkább esetekben jelentkezhet izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj.
Emellett az új koronavírus-fertőzés egyik jellegzetes tünete az íz- és a szaglásérzékelés zavara, vagy elvesztése, amely sokszor az egyetlen tünet.
Ha az iskolában jelentkezik a fenti tünetek valamelyike, a gyermek azonnal elkülönítjük külön helyiségben, és értesítjük a szülőt. A szülő megérkezéséig a tanuló felügyeletét biztosítjuk.
Az iskolából koronavírus gyanúval hazaküldött gyermek csak orvosi igazolással jöhet újra közösségbe.
Amennyiben gyermeke krónikus betegségben szenved, az erről szóló orvosi igazolással kérheti, hogy gyermeke otthon, iskolába járás nélkül teljesítse tankötelezettségét. Ez az időszak igazolt hiányzásnak minősül. Ez alatt az iskola nem biztosít a tanuló számára online oktatást, de a tananyagot eljuttatja részére.
2. Az épületbe való belépés rendje
Az intézmény épületébe csak a tanulók és az itt dolgozók léphetnek be kézfertőtlenítés után.
A tanulók mindkét bejáratot használhatják. Az 1.a, 4.a, 6.a, 8.a a porta oldalon jöhet be (lány oldal), a 2.a, 3.a, 5.a, 5.b, 7.a a másik bejáratot használhatja.
Külön kérjük az 1. osztályos tanulók szüleit, hogy ők is csak az iskola épületéig kísérjék gyermeküket és a tanítás végén is itt várják meg a tanulókat.
Az első tanítási napon az osztályt tanító pedagógus az iskola előtt fogja várni a gyerekeket, innen a tanulók – szülők nélkül – együtt mennek be az osztálytermükbe.
 
3. A tanulók iskolában tartózkodása
Az intézmény belépéskor biztosítja a tanulóknak a kézfertőtlenítőt és a mellékhelyiségekben a folyékony szappant. Kérjük, otthon is hívják fel a gyermekek figyelmét a rendszeres és alapos kézmosás fontosságára.
A tanulóknak szájmaszk használata a folyosón kötelező. A mosható szájmaszkot a szülőnek kell biztosítani, amit a tanulónak a tömegközlekedési eszközön való utazás során is viselnie kell, ha azzal jár iskolába.
Az osztálytermekben fokozott szellőztetés mellett folyik a munka. Kérjük, hogy a gyermeke ruházata ennek megfelelő legyen.
A csoportosulások elkerülése érdekében vezettünk be. Kérem, Ön is hívja fel gyermeke figyelmét ezek elkerülésére, a társaival való iskolán kívüli közös programok mellőzésére.
Énekkari órák nem lesznek. A testnevelés órákat - az időjárás függvényében - szabadtéren tartjuk. Kérjük, megfelelő felszerelés biztosítását.
 
4. A szülőkkel való kapcsolattartás módja
A szülőkkel való kapcsolattartás közvetlen találkozás nélkül, online módon, a KRÉTA üzeneteken keresztül, vagy e-mailben, illetve telefonon biztosított.
Az intézmény elérhetőségei: 0632310331, 0632414751
A pedagógusok saját elérhetőségeikről az első héten további tájékoztatást adnak, addig is használják a KRÉTA rendszer üzenet funkcióját.
Az év eleji szülői értekezletre szintén online módon kerül sor szeptember első vagy második hetében.
 
5. A belépés és az intézményben való tartózkodás szabályai külső személyek részére
Az iskola tanulóin és dolgozóin kívül bármely külső személy, így a szülők is csak rendkívüli esetben, előre egyeztetett időpontban léphetnek be az épületbe kézfertőtlenítés után. Az érkezőket az épület portáján fogadják és kísérik a fogadó személyhez. Az épület teljes területén szájmaszk használata kötelező. Az intézményt az ügyintézés után kötelesek azonnal, a legrövidebb úton elhagyni.
 
6. A hagyományos oktatási rendtől való eltérés esete
Az intézmény digitális oktatásra csak az Operatív Törzs javaslatára, az EMMI miniszterének döntése alapján állhat át. Az eddigi tapasztalatokat felhasználva ebben az esetben a Kréta rendszeren keresztül tartják a pedagógusok a kapcsolatot a tanulókkal. A zavartalan átállás érdekében az első két hétben felmérésre kerül a diákok eszközellátottsága, illetve bemutatjuk a használt oktatási platformokat, segítünk a regisztrációban.
A szülők szintén tájékoztatást kapnak az oktatási platformok használatáról, annak érdekében, hogy nyomon tudják követni gyermekük tanulmányait.
A fenti intézkedések bevezetésére mindannyiunk érdekében van szükség, ezért kérem maradéktalan betartásukat.
 
Kérem továbbá, hogy csak hivatalos helyen informálódjanak. Hiteles információkat találnak a https://koronavirus.gov.hu/ és https://www.oktatas.hu/ oldalakon, az iskolánkra vonatkozóan pedig az intézmény honlapján, illetve a KRÉTÁ-keresztül küldött üzenetekben. A közösségi oldalak és a médiában elhangzó hírek nem számítanak hiteles forrásnak.
Köszönöm megértésüket és felelősségteljes hozzáállásukat.
 
Kelt: Salgótarján, 2020. augusztus 31.
 
Tisztelettel: Földi Erika intézményvezető