Betűfaló program 2014 - SÁIK Petőfi Sándor Tagiskolája honlapja

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Betűfaló program 2014

Pályázatok

A Betűfaló programA Meseutca Alapítvány Betűfaló programjára jelentkeztünk márciusban.

Nagyon örültünk a jó hírnek, hogy intézményünket választották ki a tankerületből.

„Programunk célja, hogy az általános iskolák alsó tagozatos osztályainak megmutassa és velük megszerettesse a kortárs magyar gyerekirodalmat.

Ebben a korban, amikor elkezdik a gyerekek az önálló olvasást, nagyon fontos, hogy olyan könyveket adjunk a kezükbe, amik igazi élményt nyújtanak nekik, olyan örömforrást, ami megkedvelteti az olvasást.”

Forrás: http://meseutca.hu/betufalo/a-programrol/

Olvasóvá nevelés nagy kihívás az interneten felnövő gyerekek körében.

A mai gyerekek jobban értenek a digitális eszközök használatához, mint az olvasáshoz.
A hétköznapokból eltűnt az élményszerű olvasás! S ezért tennünk kell, hogy hatékonyan motiváljuk a gyerekeket a hasznos időtöltésre, az olvasásra.

Mindannyian tudjuk az olvasás hasznát: a szókincsbővítésen túl örömforrás, a jó élmény, érzés megélése, a hétköznapok negatív hatásainak csökkentése…
A gyermeket körülvevő környezetnek, a családnak és az iskolának, meghatározó szerepe van. Az olvasás szeretetére neveljük gyermekünket, amikor otthon olvasunk, mesélünk neki, ha együtt járunk könyvtárba vagy könyvesboltban nézegetjük a neki való könyveket. Ha azt látja otthon, hogy a szülei, a testvérei olvasnak, tanulnak, az példa értékű lesz számára: néhány év múlva ő is olvasó ember lesz.
A könyv a tudás „forrása”, ami alapja sikeres életnek.Olvasni jó!

„ Pedig az olvasás a boldogságra nyíló ajtó kulcsa lehet. Az olvasás ugyanis gyógyszer - megnyugtatja a lelket, ha az beteg, vagy háborog.

Az olvasás csokoládé, mert jó érzéseket kelt. Az olvasás: tudás, mert olyan ismereteket hordoz, ami az önismerethez, a sikerhez, és az életben maradáshoz kell.
Ugyanakkor be kell vallani, az olvasás: munka. A szöveget végig kell olvasni, meg kell érteni, a szavakkal megfogalmazott dolgokat el kell képzelni, a gondolatokat fel kell dolgozni. Erőfeszítést kíván. De a csúcsra sem lehet feljutni úgy, hogy az ember nem mássza meg a hegyet. S csak a csúcsról látszik igazán, hogy milyen gyönyörű a táj.”
/ Nógrádi Gábor /

Finy Petra: A csodálatos szemüveg
Az első találkozásunk a könyvvel: a gyerekek nagy örömmel nézegették, lapozták át, az illusztráció mindenkit elbűvölt.

A cím alapján jósoltunk, miről fogunk olvasni. A fantáziájuk határtalan.
Olvasunk közösen és önállóan is, felszabadult örömmel dolgoznak a foglalkozásokon.

Fotók:

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz