"Futsal" a Petőfiben - SÁI Petőfi Sándor Tagiskolája honlapja

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

"Futsal" a Petőfiben

Petőfi tehetségei

"Futsal" a Petőfiben


I. Sportélet bemutatása

Minden jól működő társadalomban, „intézményben” fontos szerepet tölt be a sport. Számos olyan dologra felkészít, ami az élet területén hasznossá válhat. Aki a sportpályán megtanulja a küzdést, a szabályok betartásának fontosságát, az ellenfél tiszteletét, a bírói döntés elfogadását, az megtanul veszíteni és nyerni.
A sportban együtt kell küzdeni a társakkal egy célért, alkalmazkodni a változó feltételekhez. A sport nem csak testnevelés, hanem a lélekre a legerőteljesebb, és legnemesebb nevelői eszköz.

II. „Futsal”-os osztály indításának előzményei

2013 tavaszán intézményünk először rendezte meg a Törpfoci gáláját, amiről már-már hagyományként is beszélhetünk.
A rendezvény célja: az óvodások (leendő elő évfolyamos diákok) megismertetése az adott sportággal. Elmondható, hogy ez a torna sikeres volt a tagintézményünk életében, hiszen 2013 őszén már egy „futsal”-os osztályt indíthattunk.

III. A „futsal”-os osztály éves munkája

A diákok a 2013/2014-es tanévet már egész napos tanulási rendszerben kezdték meg.
A testnevelés heti 5 órát, illetve ezen felül heti 1,5 óra edzést érintett.
Az év során a Bozsik program keretében őszi és tavasz tornán vehettünk részt. Tavaszra már észrevehető volt az eredmények tekintetében pozitív változás, a fejlődés, hiszen magukénak tudhattuk a fiuknál a III., illetve a lányoknál a IV. helyezést.
A 2014/2015-ös tanévben ezen a tornán már dobogós helyezéssel büszkélkedhetünk. (a Városi Diákolimpián is).
Mindezek mellett - alapos felkészülést követően – bemutatót tartottak a II. alkalommal megrendezett Törpfoci gálán. Ezen a rendezvényen közel 100 óvodás (10 Tagóvoda) élvezhette a programokat.
Tavasszal a tagintézményben megrendezett házi bajnokságon is eredményesen szerepeltek a „futsal”-os nebulók.
A tanév vége előtt zárásként megkoronáztuk a 2013/2014-es évet, hiszen a fiúk III. helyezést, illetve a lányok IV. helyezést értek el a városi labdarúgó diákolimpián.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz